Variatie TIP's


Voor het Hilarisch Cadeau Spel gelden standaard spelregels. Maar er zijn zoveel méér mogelijkheden. Wees creatief, verander, doe! Onderstaand weergegeven staan leuke variatie TIP's die allemaal mogelijk zijn. Heb je een leuk aanvullende TIP? Schrijf het ons, zodat we dit kunnen delen!

 


Variatie TIP 1 - TWEEDEHANDS
Spreek van te voren met elkaar af hoeveel cadeaus alle deelnemers meenemen. De cadeaus mogen niet gekocht worden, het moet iets zijn dat bij je thuis overbodig is maar… wat eigenlijk wel heel leuk, bruikbaar of lekker is. Pak dit in en speel het spel.

Variatie TIP 2 - VAKANTIE

Naast de standaard spelregels krijgen alle deelnemers 2 vakantieopdrachten. Vakantieopdracht 1: Alle cadeaus moeten te maken hebben met de vakantie. Het mogen ook souvenirs of streekproducten zijn. Vakantieopdracht 2: Verzin 1 vakantie-doe-opdracht, schrijf dit op en verpak het als cadeau. Vakantie-doe-opdracht? Een sneeuwpop maken, een zandkasteel bouwen, 1x per dag rug insmeren, 1x koken… :)

Variatie TIP 3 - SLAAPFEESTJE

Je kindje is jarig en mag een slaapfeestje geven. Maar.... wat te doen om de kinderen vooral véél gezelligheid én lol te laten beleven? Koop 3 grappige, onzinnige, bruikbare of eetbare cadeaus per kind. Pak deze cadeaus leuk in en speel het spel. Je zult zien, het wordt gezellig en je bepaalt zelf hoelang het spel duurt.
Zijn de kinderen jong en wil je teleurstellingen voorkomen? Jonge kinderen kunnen moeite hebben met het afstaan van ontvangen cadeaus. Daarom de volgende TIP.
Kaartselectie Selecteer van te voren de kaarten. Haal die kaarten uit het spel waarvan je denkt dat het beter bij de kindergroep past.
Troostprijs Koop i.p.v. 3 cadeaus per kind 4 cadeaus maar speel het spel gewoon met 3 ingepakte cadeaus per kind. De extra cadeaus [troostprijs] worden niet ingepakt, zet deze ergens zichtbaar neer. Als het spel is afgelopen mag degene met het minst aantal cadeaus als eerste 1 cadeau uitzoeken, enzovoort. Dus het kind met de meeste cadeaus krijgt het laatst overgebleven cadeau. Zijn er onverhoopt meerdere kinderen met hetzelfde aantal overgebleven cadeaus? Dan kun je dit oplossen door te dobbelen. Wie het eerst een 6 gooit mag het eerst een cadeau uikiezen.

Variatie TIP 4 - PERSONEELSFEEST

Leer je collega’s NOG beter kennen... Naast de standaard spelregels krijgen alle deelnemers 1 extra opdracht. Opdracht: Iedereen moet een doe-kaart maken voorzien van 1 leuke of grappige opdracht. De opdracht kan van alles zijn, zolang het maar reëel en uitvoerbaar is. Pak deze kaart in als een leuk (groot) cadeau en speel het spel.

Variatie TIP 5 - FAMILIEDAG

Van je familie moet je het hebben, nietwaar? Naast de standaard spelregels moeten alle familieleden 1 familie-opdracht opschrijven en dit als een onherkenbaar hilarisch leuk cadeau verpakken. De opdracht moet gericht zijn aan 1 persoon. Vergeet niet de naam van deze persoon te vermelden op de familie-opdracht! Speel het spel. Alle opdrachten die aan het eind van het spel bij de juiste familieleden liggen moeten worden uitgevoerd. Familie-opdracht? Oom Guus kookt een 4 gangen diner voor tante Truus. Tante Bep moet de auto's wassen van al haar 6 zonen.

Variatie TIP 6 - LAAT DE DOBBELSTEEN RONDGAAN

Voor zowel ronde 1 als ronde 2 staat bij de spelregels omschreven "bij het gooien van een 1 of een 6" moet je een opdracht uitvoeren (bij ronde 1 een cadeau uitpakken en bij ronde 2 een kaart pakken). Vind je dat het spel leuker wordt door bijvoorbeeld "bij het gooien van een 1, 3 of 6" een opdracht uit te voeren? Voer deze "nieuwe spelregel" gewoon in! Het gaat er per slot van rekening om dat je geniet van het spel (regels zijn er om gebroken te worden).

Variatie TIP 7 - WEGGEEFKAARTEN namen A t/m Z

Een handige TIP: Bij de categroie weggeefkaarten tref je 26 kaarten aan (alle letters van het alfabet) met de tekst "geef 1 cadeau aan de speler(s) waarvan de voornaam begint met de letter A t/m Z". Neem ALLE letters (kaarten) UIT het spel die niet van toepassing zijn.

Nog meer tip's

Heb jij een leuke variatietips? Schrijf het ons!

 

Algemeen